Mainos
Mainos

Kinnulan kirkkoherralle kenkää

Kinnulan kirkkoherra Heikki Järvinen erotetaan virantoimituksesta kolmeksi kuukaudeksi ensi elokuusta alkaen. Pappisoikeudet hänellä on myös tuona aikana. Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulissa työskentelevän notaari Keijo Rintamäen mukaan erottamisen syynä on virkatehtävien osittainen laiminlyönti.

Kirkkoherran tulisi suunnitella seurakunnan toimintaa yhdessä muiden työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa ja kommunikoida riittävästi työtovereiden kanssa, todetaan tuomiokapitulin päätöksen perusteissa. Järvinen ei ole kantanut kokonaisvastuuta seurakunnan toiminnasta riittävän hyvin. -Hänen toimintansa on ollut impulsiivista, mielipide on voinut olla yhtenä päivänä tätä, toisena tuota. Muut seurakunnan työntekijät ovat uupuneet, koska ovat joutuneet olemaan jatkuvasti varuillaan, notaari Keijo Rintamäki sanoo.

Tuomiokapitulin käsiteltäväksi tullut valituslista on pitkä ja seikkaperäinen. Järvisen kerrotaan poistuneen useista kokouksista ilman pätevää syytä, olleen leväperäinen muun muassa arkistoinnissa, jättäneen alaiset perehdyttämättä työhön ja tehneen omavaltaisia päätöksiä asioissa, joihin olisi tarvittu seurakunnan luottamushenkilöiden päätös. Hän ei ole myöskään suostunut pappistehtävissä ollessaan sijoittamaan mikrofonia niin, että hänen puheensa kuuluisi kirkossa.

Yli kolmekymmentä vuotta Kinnulan seurakunnan kirkkoherrana työskennellyt Heikki Järvinen ei itse myönnä käyttäytyneensä sopimattomalla tavalla vaan epäilee, että hänen niskaansa kaadetaan työyhteisön omat ongelmat. Järvinen on pyytänyt tuomiokapitulilta työyhteisökoulutusta avuksi ristiriitaiseen tilanteeseen. Tuomiokapitulin päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme