Mainos
Mainos

Kipulääkelaastari aiheutti kuoleman?

Kokemäen poliisi tutkii kuolemantapausta, johon liittyy erittäin vaarallinen huumausaineeksi luokiteltava fentanyylipohjainen kipulääkelaastari. Kyseiseen lääkeaineeseen liittyy merkittävä yliannostuksen riski.

Poliisin mukaan tutkinnan yhteydessä on ilmennyt, että vastaavanlaisia kipulääkelaastareita on ollut liikkeellä Huittisten alueella. Poliisi pitää mahdollisena, että kyseisiä laastareita on edelleenkin liikkeellä.

Poliisi ei tässä vaiheessa voi tiedottaa enempää tutkinnallisista syistä.

Apteekki: Noudata ohjeita

Yliopiston apteekin tietopalvelupäällikkö Saara Venelampi korostaa, että laastarin ohjeiden mukaisesta käytöstä ei ole riskiä.

- Jos niitä käyttää niille alueille, mihin on tarkoitettu, niin ei ole riskiä. Jos tietoisesti käytetään väärin, silloin on hengenvaarastakin kysymys.

Venelampi kertoo, että laastareita käytetään voimakkaaseen kivunhoitoon. Lääkeainetta voi imeytyä liikaa, jos laastareita laittaa liian paljon tai jos laastarin kohdalla on ihovaurio.

Kokemäen poliisi pyytää asiasta jotakin tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä puhelinnumeroon 071 8747 555.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme