Mainos
Mainos

Kipulaastarin väärinkäyttö tappanut kaksi

Varsinais-Suomen poliisilaitos varoittaa Durogesic-kipulaastarin vääränlaisesta käytöstä.

Poliisin tietoon on runsaassa kuukaudessa tullut kaksi kuolemantapausta, joissa henkilön epäillään käyttäneen Durogesic-kipulaastarin sisältämää lääkettä suonensisäisesti.

Laastareita käytetään pitkäaikaisten, esimerkiksi syöpäkipujen hallintaan.

Koska laastarissa olevan vaikuttavan aineen, fentanyylin, on imeydyttävä laastarista ihon läpi usean vuorokauden ajan, on laastareiden sisältämä lääkkeen kokonaismäärä hoidolliseen kerta-annokseen nähden suuri.

Lääkkeen ottaminen ohjeiden vastaisesti, esimerkiksi suonensisäisesti, aiheuttaa hengenvaaran hengityksen lamaantuessa. Fentanyyli on 100-200 kertaa voimakkaampi kuin esimerkiksi heroiini. Kuolemantapauksiin epäillään liittyvän myös alkoholin käyttöä.

Tapaukset ovat edelleen tutkinnassa, ja kuolleiden oikeuslääketieteelliset tutkimukset ovat vielä osin kesken.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot