Mainos
Mainos

Kirja sydänlapsista ilmestyy kv. lastenpäivänä

Suomessa syntyy keskimäärin 550 sydänvikaista lasta vuodessa. Joka viikko syntyy kymmenen sydänvikaista lasta, joista yli puolet tarvitsee leikkaushoitoa. Kouluikäisiä sydänlapsia on jo 9 000. Uuden sydämen on saanut 30 lasta. Ensimmäinen suomenkielinen kirja sydänlapsista ilmestyy maanantaina, kansainvälisenä lastenpäivänä.

Kirjan on mukaillen Suomen oloihin toimittanut dosentti Eric Ivar Wallgren ja sen julkaisee Sydänlapset ry. Yhdistys lahjoittaa kirjan jäsenperheilleen, Suomen lastenlääkäreille, neuvoloille ja sairaaloille. Jatkossa myös kirjastot ja terveyskeskukset saavat omat kappaleensa. Kirjaa ei myydä, mutta sen voi toimituskuluja vastaan tilata Sydänlapset yhdistyksen toimistosta. Kirjan julkaisemisen on tehnyt mahdolliseksi koululaisten päivätyökeräys, vuosina 1998-1999, Yleisradion sävellahjakeräys ja Raha-automaattiyhdistys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme