Mainos
Mainos

Kirjailija Anne Fried kuollut

Kirjailija, esseisti ja arvostelija Anne Fried on kuollut. Ihmisarvoisen elämän puolustaja ja kosmopoliitti Fried kuoli 95-vuotiaana Helsingissä perjantaina. Wienissä syntynyt Fried vietti monivaiheisen elämänsä 20 viime vuotta Suomessa. Hän julkaisi toistakymmentä kirjaa, joihin kuuluvat muistelmateos Elämän värit sekä saattohoitoa käsittelevä Lempeän kuoleman tyyssija.

Friedistä tulikin meillä kulttuurityön ohella saattohoidon uranuurtaja.
-Kaipaamme tukea kuoleman hetkellä, sillä emme halua kohdata tuota uutta ja suurta kokemusta pelon vallassa. Kuoleman takaahan loistaa myös uusi valo, Fried perusteli saattohoidon tarvetta. Anne Fried palkittiin Suomessa mm. Kirkon kulttuuripalkinnolla 1995.

-Anne Friedin henkilössä ovat ainoalaatuisella tavalla yhtyneet juutalaisuuden ja kristinuskon parhaat perinteet, palkintoperusteissa todettiin.

Ennen Suomeen tuloaan Fried teki mm. vuosikymmenet sosiaalityötä New Yorkin slummeissa. Hän ehti niin ikään asua Pariisissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme