Mainos
Mainos

Kirjailija Imbi Paju esiintyy Martin markkinoilla

Viron kulttuuria, ruokaa ja matkailua esitteleville Martin markkinoille odotetaan viikonloppuna yli 15 000 kävijää ja useita kirjailijavieraita. Esimerkiksi sunnuntaina Helsingin Kaapelihallissa esiintyy Viron kansainvälisesti tunnetuimpiin kulttuuripersooniin kuuluva Imbi Paju.

Pajulta on juuri ilmestynyt uusi teos Suomenlahden sisaret - kun katsoo toisen tuskaa, joka on syvästi inhimillinen kuvaus suomalaisten ja virolaisten naisten kohtaloista. Kesästä 1940 kertovassa teoksessaan Paju pohtii, miten menneisyyden tuskat siirtyvät seuraaville sukupolville. Ihmisten tarinat sekä pienten maiden historia kulkevat rinnan suurvaltapolitiikan musertavien käänteiden kanssa. Kirja laajentaa vuonna 2009 ensi-iltansa saaneen samannimisen dokumenttielokuvan teemoja.

Tuglas-seuran suosittussa tapahtumassa on tänä vuonna lähes 200 esiintyjää sekä yli 160 näytteilleasettajaa. Muita virolaisia kirjailijavieraita ovat esimerkiksi Maimu Berg ja Jüri ja Ülo Tuulik.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme