Mainos
Mainos

Kirjallinen rikoskäsittely arveluttaa tuomareita

Suuri osa tuomareista vastustaa suunnitelmaa siirtää käräjaoikeuksien rikosjuttuja pelkästään kirjalliseen käsittelyyn.

Oikeusministeriön kaavailut siirtää käräjäoikeuksien rikosjuttuja pelkästään kirjalliseen menettelyyn arveluttavat tuomareita.

Oikeusministeriö haluaisi, että jatkossa noin kaksi viidestä jutusta käsiteltäisiin ilman suullista istuntoa. Oikeusministeriön työryhmän arvion mukaan kirjallisesti voitaisiin käsitellä jopa 40 prosenttia rikosjutuista.

Helsingin Sanomien mukaan läheskään kaikki tuomarit eivät ole valmiita tuomitsemaan ihmisiä näkemättä heitä. Lisäsi monet tuomarit pitävät oikeusministeriön suunnittelemaa lukumäärää liian optimistisena. Kirjallinen menettely voisi myös jopa viivästyttää juttujen käsittelyä.

Kirjallista menettelyä voitaisiin käyttää vain syytetyn suostumuksella, syytetty on tunnustanut teon ja jos rikoksesta voi saada korkeintaan kaksi vuotta vankeutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot