Mainos
Mainos

Kirjallisuus sai eniten tukea valtion taidetoimikunnilta

Kirjallisuus sai eri taidemuodoista eniten tukea valtion taidetoimikunnilta viime vuonna.

Kirjallisuuden osuus oli 25 prosenttia myönnetystä tuesta. Toiseksi suurimman osuuden eli 18 prosenttia sai kuvataide, kertoo taiteen keskustoimikunta.

Taidetoimikunnat jakoivat viime vuonna tukirahoja yhteensä 18,7 miljoonaa euroa, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin vuonna 2003. Taidetoimikuntien tukea haki viime vuonna noin 5500 henkilöä, työryhmää tai yhteisöä.

Apurahan sai lähes 2500 hakijaa eli 42 prosenttia kaikista hakijoista. Hakijoiden määrä kasvoi edellisvuodesta kuusi prosenttia ja apurahan saajien määrä 15 prosenttia.

Alle 35-vuotiaiden osuus hakijoista oli noin neljännes ja apurahan saajista noin 20 prosenttia. Naisia taidetoimikuntien apurahojen hakijoista oli hieman yli puolet ja saajista hieman alle puolet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot