Mainos
Mainos

Kirjastoillekin puuhataan sunnuntaiaukioloa

Kirjastojen aukioloaikojen laajentaminen sunnuntaille saa tukea opetusministeriöstä. Ministeriön kulttuuriasiainneuvos Hannu Sulin ehdottaa myös kirjastoihin sunnuntaiaukioloa, koska ihmisten tapa viettää vapaa-aikaa on muuttunut.

- Kirjastojen pitää pysyä tässä muutoksessa mukana. Meillä on upea kirjastolaitos, ja kirjastojen pitäisi olla auki silloin, kun ihmisillä on oikeasti vapaa-aikaa, hän sanoo Keskisuomalaisessa.

Salin uskoo, että sunnuntaiaukiolon laajentaminen voitaisiin hoitaa erilaisilla työaikajärjestelyillä, jolloin siitä ei koituisi kunnille kohtuuttomia kustannuksia. Hän näkee, että uudistus houkuttaisi etenkin lapsiperheitä, ja monet asiakkaat voisivat sunnuntaisin viettää kirjastossa pidemmän ajan kuin muulloin.

Halu laajentaa kirjastojen aukioloaikoja juontuu lehden mukaan ainakin osin kirjastojen asiakasmäärien laskusta. Huippuvuodesta 2004 viime vuoteen kirjastojen asiakasmäärä putosi 14 prosenttia ja lainaajien määrä kahdeksan prosenttia.

Turun uusi pääkirjasto on Keskisuomalaisen mukaan yksi harvoista sunnuntaisin aukiolevista kirjastoista. Useissa suurissa kaupungeissa lehtilukusaleja pidetään auki sunnuntaisinkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme