Mainos
Mainos

Kirjastot havittelevat sähköistä tietopankkia

Muun muassa sanakirjoja ja laki- ja terveystietoa sisältävää tietopankkia voisi selailla internetissä yleisten kirjastojen tunnuksilla.

Kirjastot haluavat koota kansalaisille avoimen sähköisen tietopankin. Internetiin perustettava kokoelma sisältäisi muun muassa laki- ja terveystietoa, sanakirjoja, merkkihenkilöiden elämäkertatietoja sekä tilastoja.

Tietopakettia voisi käyttää internetissä yleisten kirjastojen tunnuksilla.

Asiaa selvittänyt työryhmä on laskenut, että kansalaisten perustietopaketin lisenssit maksaisivat runsaat miljoona euroa. Kirjastoverkko on hakenut opetusministeriöltä viidestä kymmeneen miljoonan euron rahoitusta, joka kattaisi myös tieteellisen perusaineistopaketin tutkimuskäyttöön. Sähköistä tieteellisen tiedon pakettia voisi käyttää korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa.

Opetusministeriö aikoo tehdä asiasta lisäselvityksiä ennen rahoituksen myöntämistä. Ylitarkastaja Anne Lehto ei usko, että kokoelmat voisivat tulla käyttöön ainakaan vielä ensi vuonna.

MTV3-(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot