Mainos
Mainos

Kirjeäänestys ulkomailta voi onnistua vuonna 2019 – äänioikeutettu tarvitsisi kaksi todistajaa

Kirjeäänestäminen ulkomailta saattaa olla mahdollista vaaleissa vuodesta 2019 lähtien.

Hallitus esittää oikeutta kirjeäänestykseen niille äänestäjille, jotka asuvat ulkomailla tai oleskelevat tilapäisesti ulkomailla koko kotimaan ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän ajan.

Äänioikeutettu tilaisi kirjeäänestykseen tarvittavat asiakirjat ulkomaiseen osoitteeseen. Hän palauttaisi äänensä postitse oman kuntansa keskusvaalilautakunnalle. Äänen pitäisi olla perillä viimeistään vaalipäivää edeltävänä perjantaina.

Hallitus ehdottaa, että kirjeäänestystä hyödyntävän äänestäjän pitäisi hankkia kaksi todistajaa. Nämä todistaisivat allekirjoituksillaan, että vaalisalaisuus on säilytetty ja vaalivapautta kunnioitettu.

Hallitus esittää, että kirjeäänestys tulisi käyttöön vuoden 2019 eduskuntavaaleista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot