Mainos

Kirjeiden toimittaminen hoitajille jatkuu

Ministeriön mukaan kuulemiskirjeiden ja työmääräysten toimittaminen hoitajille jatkuu, kunnes lopullinen päätös työtaistelun peruuntumisesta on tehty.

Noin puolet potilasturvatyöhön kutsuttavista on saanut kuulemisilmoituksen työhön kutsumisesta, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Vaikeinta hoitoalan velvoitetyöhön kutsuttavia on ollut tavoittaa Oulussa ja Helsingissä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan sovintoesityksestä huolimatta sekä kuulemisilmoitusten että työmääräysten antaminen jatkuu, kunnes tilanne on virallisesti ratkaistu. Kaikkiaan sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet tarvitsevansa potilasturvatyöhön noin 2400 terveydenhuollon ammattihenkilöä.

Paljon hoitajia tavoittamatta

Suuri määrä potilasturvatyöhön tarvittavia hoitajia oli päivällä yhä tavoittamatta. Tilanne on pahin Pohjois- ja Etelä-Suomessa.

Tilanne Etelä-Suomen lääninhallituksen vastuualueella oli parempi etenkin Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa. Lääninlääkäri Kirsti Riihelä kertoi kuulemisilmoitusten toimituksen sujuneen suunnitelmien mukaan.

Helsingissä oli tänään tavoittamatta vielä 250 hoitajaa, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin tarvittaisiin lakon alaiseen työhön yhteensä noin 750 hoitajaa. elsingissä työmääräyskirjeen sai sunnuntain aikana 250 hoitajaa, ja lopuille määräys pyritään toimittamaan huomisen aikana. Työstä on kieltäytynyt lääninlääkäri Antero Heloman mukaan parikymmentä hoitajaa. Husin mukaan kiireellinen hoito pystytään turvaamaan.

Länsi-Suomen läänissä sairaanhoitopiirit haluavat töihin noin 840 henkilöä, mutta kuulemiskirjeitä on kuitattu kuutisensataa. Suurimmalle osalle kuulemiskirjeen saaneista on kirjoitettu myös työmääräys. Sekin on kuitattava henkilökohtaisesti. Sunnuntai-iltana lääninhallituksesta arvioitiin alle puolen 530 määräyskirjeestä menneen perille.

Oulussa vain puolet saanee määräyksen

Lapissa ja Itä-Suomessa hoitajia tavoitettiin iltaa kohden aiempaa hieman paremmin. Lääninhallitukset arvioivat, että alueen sairaalat saavat turvatyötä varten kasaan perusminimin tiistaiksi, jolloin työtaistelun on määrä alkaa. Pohjois-Pohjanmaalla hakukierros jäi sen sijaan vielä pahasti vajaaksi.

Oulun yliopistollisen sairaalan kaipaamista 240 hoitajasta vain noin puolelle saataneen työmääräys ajoissa. Tavoitetuista hoitajista vain muutama on kieltäytynyt työmääräyksestä.

-Vaje on niin suuri, että sairaala joutunee miettimään erityistoimia, Oulun lääninhallituksen osastopäällikkö Marja-Leena Kärkkäinen epäili.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot