Mainos
Mainos

Kirjolohen kasvatusvaihe rasittaa luontoa

Kotimaisen kirjolohen tuotannon suurin ympäristörasitus aiheutuu tänään julkistetun tutkimuksen mukaan kasvatusvaiheessa. Kalanrehujen tuotanto, kuljetukset ja muut tuotantovaiheet rasittavat vähäisemmässä määrin ympäristöä.

Kirjolohien kasvatus verkkoaltaissa tuottaa ravinnepäästöjä, jotka rehevöittävät vesistöjä enemmän kuin norjalaisen lohen kasvatus. Norjalaisen lohen kasvatuksen päästöt vastaavat kotimaisen lohenkasvatuksen päästöjä, mutta Atlantilla ravinnepäästöistä aiheutuu huomattavasti vähemmän haittaa kuin Itämeressä ja Suomen sisävesissä.

Kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia selvittivät Suomen ympäristökeskus ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Kalankasvatus aiheuttaa Suomessa vesistöihin joutuvasta typpikuormasta kaksi prosenttia ja fosforikuormituksesta noin kolme prosenttia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot