Mainos
Mainos

Kirkasvalolamput out - korvavalo in

Suomessa on lanseerattu uusi, led-valolla toimiva laite kaamosmasennuksen hoitoon. Kyseessä on oululaisen Valkee Oy:n kehittämä korvavalolaite, jolla voi hoitaa kaamosmasennuksen lisäksi myös uupumusta.

Yhtiön mukaan Valkee korvavalolaitteella on kliinisissä kokeissa tehokkaasti hoidettu kaamosmasennukseen liittyviä oireita kuten uupumuksen, aloitekyvyttömyyden, väsymyksen, masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden tuntemuksia. Oireiden on havaittu helpottavan merkittävästi 1-4 viikon päivittäisen käytön jälkeen.

Laite annostelee valoa korvakäytävien kautta suoraan aivojen valovasteellisiinosiin. Kallon läpi tunkeutuvan valon vaikutusta aivoihin on todennettu magneettikuvauksilla. Suositeltava annos on 6-12 minuuttia useita kertoja viikossa.

Yrityksen mukaan laitteen tuotekehitystyötä ja kliinisiä tutkimuksia on tehty vuodesta 2007 yhdessä Oulun Yliopiston kanssa. Laitteen tehokkuus ja turvallisuus on todettu kerran vuorokaudessa toteutetulla hoidolla.

(MTV3)

Lisätetoja: www.valkee.com

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot