Mainos
Mainos

Kirkko ei voi vaatia kirkon jäsenyyttä it-asiantuntijalta

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja huomauttaa Ylivieskan seurakuntaa sen laatimasta työpaikkailmoituksesta.

Keski-Pohjanmaan seurakuntien it-aluekeskukseen oli etsitty joulukuussa 2009 työsuhteiseen toimeen it-asiantuntijaa. Hakuilmoituksessa oli vaadittu, että valitun tulee olla evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen. Asiantuntijan tehtäviin kuului vastata muun muassa palvelimien ylläpidosta, tietojärjestelmien suunnittelusta, laiteasennuksista, teknisestä tuesta ja tietoturvan kehittämisestä.

Kirkkolain mukaan kirkon tai seurakunnan työsopimussuhteessa jäsenyyttä edellytetään työssä, johon liittyy kirkollisia toimituksia, diakoniaa tai opetusta.

Pajuojan mukaan kyse oli teknisestä työstä ilman liittymää kirkkolain mukaisiin hengellisiin toimintoihin. Vaatimus kirkon jäsenyydestä ei siten toteuttanut kirkkolain perus- ja ihmisoikeusoikeusmyönteistä tulkintatapaa.

Pajuoja kehottaakin Ylivieskan seurakuntaa kiinnittämään huomiota kirkkolakiin ja perusoikeuksiin laatiessaan työpaikkailmoituksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme