Mainos
Mainos

Kirkko irtisanoutuu Räsäsen pakolaisnäkemyksistä

Suomen luterilainen kirkko haluaa Suomeen pakolaisia kaikista uskontokunnista. Espoon piispa Mikko Heikka sanoo lähettämässään kannanotossa, että kirkko valitsisi pakolaiset suojeluntarpeen, ei kirkkokunnan perusteella.

Heikan mukaan kirkko sanoutuu irti kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen pakolaispoliittisista näkemyksistä.

Räsänen totesi tuoreessa Ylioppilaslehdessä, että sopeutumisen kannalta voisi olla järkevää suosia esimerkiksi kristittyjä. Kristityt pakolaiset ovat hänen mukaansa sopeutuneet Suomeen erityisen hyvin.

Luterilaisen kirkon mukaan pakolaisiksi tulee hyväksyä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia riippumatta rodusta, kulttuurista tai uskonnosta. Pakolaisten tausta pitää kirkon mukaan muistaa myös silloin, kun pakolaisia kotoutetaan Suomeen.

- Seurakuntia kehotetaan tukemaan pakolaisten uskonnollista identiteettiä ja käymään vuoropuhelua heidän kanssaan, Heikka sanoo kannanotossaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot