Mainos
Mainos

Kirkko kommentoi kohua: "Emme ole mukana moskeijahankkeessa"

Suomen evankelis-luterilainen kirkko muistuttaa, että se ei ole mukana Helsinkiin sunnitteilla olevassa suurmoskeijahankkeessa.

– Julkisuudessa on esiintynyt virheellinen käsitys, että evankelis-luterilainen kirkko olisi mukana Helsinkiin suunnitteilla olevan niin sanotun suurmoskeijahankkeen valmistelussa. Kirkko ei ole tukenut hanketta taloudellisesti eikä ole mukana sen valmistelussa, kirkon lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Kirkosta eroaminen on lisääntynyt huomattavasti viime päivinä suurmoskeijahankkeen vuoksi. Esimerkiksi eilen Eroakirkosta.fi-palvelussa oli eroajia noin kaksi kertaa tavallista päivää enemmän.

Kirkko kertoo kuitenkin tukevansa toiminta-avustuksella Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokusta, joka on ollut yhtenä toimijana mukana Helsingin moskeijahankkeen selvitystyössä. Viime vuonna kirkkohallitus myönsi järjestölle tukea 7000 euroa, joka on alle 10 prosenttia yhdistyksen kokonaisbudjetista.

Vaikka kirkko ei tuekaan moskeijahanketta taloudellisesti, se korostaa kuitenkin suhtautuvansa yleisellä tasolla myönteisesti uskonnonharjoittamisen mahdollisuuksien parantamiseen ja uskontojen näkymiseen julkisessa tilassa.

– Se, että muslimeilla on moskeija ja kristityillä kirkko, on erinomaisen hyvä asia, toteaa arkkipiispan erityisavustaja Petri Merenlahti kirkon tiedotteessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme