Mainos
Mainos

Kirkko kyllästyi koiranulkoiluttajiin hautausmailla

Kirkko haluaa koirat pois hautausmailta. Seurakunnat ovat saaneet runsaasti palautetta aiheesta närkästyneiltä kansalaisilta. Moni kokee, että vainajia häpäistään, kun koiria ulkoilutetaan hautakivien välissä.

Kirkkohallitus aikoo nyt pyytää sisäasiainministeriötä selvittämään, onko mahdollista rinnastaa koirakuri hautausmailla samanlaiseksi kuin esimerkiksi yleiseen käyttöön kunnostetuilla laduilla ja urheilukentillä. Asiassa tarvitaan mahdollisesti lainmuutos.

Järjestyslaki sallii kytketyn koiran ulkoiluttamisen. Lain mukaan koiran ulkoiluttajan on pidettävä huoli vain siitä, että koira ei pääse muun muassa yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille tai urheilukentälle.

Seurakunnat ovat pyrkineet rajoittamaan koirien ulkoiluttamista hautausmailla opastein tai kieltotauluin. Kielloilla ei kuitenkaan ole vaikutusta, kun koirien ulkoiluttaminen on järjestyslain mukaan mahdollista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot