Mainos
Mainos

Kirkko piti oman vaalitenttinsä

Kirkon oma vaalitentti kokosi tänä iltana kahdeksan eduskuntapuolueen johtajat puhumaan yhteiskuntamme arvoista.

Helsingin tuomiokirkon kryptassa käydyssä säyseässä keskustelussa korostettiin yhtä lailla julkisia tukia kuin yksilön vastuuta lähimmäisestä.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin painotti kolmen K:n ketjua.

- Koti koulu ja kaverit, siinä on sellainen ketju, jonka puitteissa arvot syntyvät, Wallin totesi.

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen painotti verkostojen merkitystä.

- Niissä läheisverkostoissa, missä ihmiset elävät ja syntyy rakkauskin, siellä syntyy hyvinvointi.

Linjaerojakin sentään löytyi, kun rapsutettiin sosiaaliturvavaltion perusteita.

- Me emme voi ajatella niin, että välittämisen jaloin muoto on veronmaksu. Ettei vain pestä käsiä, että kun minä maksan niin paljon veroja, niin antakoon yhteiskunnan välittää, muotoili kokoomuksen Jyrki Katainen.

- Välittämisen jaloin muoto ei ole varmaan veronmaksu, mutta veron maksaminen on jaloa. Me kaikki, jotka olemme tässä hyväosaisia, otamme suuremman vastuun yhteiskunnan taakan jaosta. Minulle se on myös oikeudenmukaisuutta, totesi Urpilainen.

Kirkko haluaa tulevaan hallitusohjelmaan kirjauksen köyhyyden ja tuloerojen kaventamisesta. Tentistä eväitä tuli kovin vähän. Uskonto ja arvot olivat kaikille tärkeitä ja kaikki kiistivät olevansa pihalla köyhän lapsiperheen arjesta.

Katso Kari Pyrhösen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme