Mainos
Mainos

Kirkko pohtii kummien määrän vähentämistä

Tänään alkanut kirkolliskokous pohtii kummien määrän vähentämistä.

Turussa käynnissä oleva kirkolliskokous saa käsiteltäväkseen esityksen, jonka mukaan kummien vähimmäismäärä laskettaisiin kahdesta yhteen. Esityksen taustalla on se, että monien perheiden on vaikeaa löytää kastettavalle lapselle kahta rippikoulun käynyttä ja evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvaa kummia.

Esityksen mukaan tiukka kahden kummin vaatimus ei ole enää tarkoituksenmukainen. Pahimmillaan se voi johtaa siihen, että lapsi jätetään kastamatta.

- Meillä ei tulisi kirkossa olla yhtään turhaa estettä sille, että ihmiset voisivat helposti liittyä kirkon jäseniksi kasteen kautta. Kummien määrä voi olla sellainen, ettei löydy kahta kummia tai koetaan, ettei lähipiiristä löydy kahta aikuista, jotka halutaan kutsua. Siihen voi olla erilaisia syitä, kuten maahanmuuttajatausta tai nuorten aikuisten voi olla vaikeaa pyytää. Jos ei kunnollista syytä ole, niin yksikin kummi riittää, pohtii oppilaitospastori Katariina Pitkänen Oulusta.

Kirkolliskokous päättyy perjantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme