Mainos
Mainos

Kirkko varoittaa lasten syrjäytymisestä

Yleisimpiä syitä lasten lisääntyneeseen syrjäytymiseen ovat vanhempien päihteiden käyttö ja mielenterveysongelmat sekä taloudelliset tekijät.

Lasten syrjäytyminen on lisääntynyt viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana, varoittavat kirkon diakonia- ja kasvatustyöntekijät. Lasten vanhempien päihteiden käyttö on työntekijöiden mielestä yleisin syy tähän.

Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyö sekä Kirkon kasvatus- ja nuorisotyö ovat teettäneet selvityksen, jossa haastateltiin sataa seurakuntien diakonian ja kasvatuksen työntekijää eri puolilla Suomea. Heistä 68 prosenttia arvioi lasten syrjäytymisen lisääntyneen oman seurakunnan alueella. Selvityksen teki Innolink Research Oy.

- Lasten syrjäytymistä lisäävät myös taloudelliset tekijät ja vanhempien mielenterveysongelmat. Sen sijaan lapseen itseensä liittyvät tekijät, kuten sosiaaliset tai tunne-elämän vaikeudet tai vammaisuus, vaikuttavat vastaajien mukaan syrjäytymiseen selvästi vähemmän, kerrotaan Kirkon tiedotuskeskuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme