Mainos
Mainos

Kirkkoja halutaan mukaan ihmiskaupan estoon

Rajaviranomaiset kaipaavat kirkkoja ja järjestöjä mukaan ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Viime viikkojen uutiset georgialaisryhmän käännytyksestä ovat saaneet viranomaisten lisäksi varpailleen myös kansalaisjärjestöt ja kirkot. Ihmiskaupan estämiseksi vaaditaan nyt jämäkämpiä otteita kaikilta.

Viranomaisten mukaan kirkkojen edustajilla saattaa olla Suomessakin tietoja, jotka auttaisivat ihmiskaupan uhreja. Itämeren alueen kirkkojen yhteistyöverkoston tapaamisessa muistutettiin, että salattua tietoa ei saa olla kirkollakaan.

Tosin kirkon piirissä tiukka vaitiolovelvollisuus koetaan hankalaksi ongelmaksi.

-Tilanne on tietysti erilainen jos ihminen itse pyytää apua ja pyytää toimimaan, mutta sielunhoidollisessa ja synnintunnustuksella esiin tulleista asioista ei voida missään olosuhteissa puhua, toteaa rovasti Rauno Pietarinen Ortodoksisesta seminaarista.

Tähän mennessä tietojen vaihtoon kirkon ja viranomaisten kesken ei ole ollut virallisia kanavia. Majuri Ilkka Herranen rajavartiolaitokselta kertoo, että nyt peräänkuulutetaan toimivaa yhteistyötä.

Ihmiskaupan uhreille määräaikainen oleskelulupa?

Sisäministeriössä valmistellaan parhaillaan määräaikaisen oleskeluluvan myöntämistä henkilöille, joiden epäillään joutuvan Suomen kautta ihmiskaupan uhriksi.

Uhriksi epäilty saisi olla Suomessa vapaasti, kunnes hänen tilanteensa on selvitetty. Näin yritetään estää uhrien leimautuminen esimerkiksi prostituoiduiksi, kuten kävi georgialaisnaisten tapauksessa.

Ihmiskaupasta puhuttiin tänään Joensuussa kirkkojen yhteistyöverkoston tapaamisessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme