Mainos
Mainos

Kirkkomusiikki teostokorvauksien ulkopuolelle

Eduskunta on päättänyt, ettei jumalanpalveluksissa esitettävästä musiikista ja muista teoksista ryhdytä perimään tekijänoikeuskorvauksia.

Eduskunta on hylännyt niin sanottuja virsikorvauksia koskevan esityksen äänin 91-58, kun se sopi uuden tekijänoikeuslain sisällöstä. Korvausten ulottamista myös jumalanpalveluksiin esitti hallitus, joka oli mukana myös sivistysvaliokunnan mietinnössä.

Jos korvauspykälä olisi hyväksytty, sitä koskeva lopullinen päätöksenteko olisi siirtynyt seuraavalle eduskunnalle. Tämä johtui perustuslakivaliokunnan tulkinnasta, jonka mukaan uusi maksuvelvoite merkitsisi puuttumista uskonnonvapauteen ja uskonnon harjoittamiseen. Siksi se olisi vaatinut perustuslain säätämisjärjestyksen.

Tekijänoikeuslaki menee vielä ensi keskiviikkona suuren valiokunnan käsittelyyn. Lopullisesti se hyväksytään vasta tämän kuun loppupuolella.

Uusi tekijänoikeuslaki tekee kaikenlaisten piraattitallenteiden maahantuonnin rangaistavaksi. Suojatun aineiston, kuten musiikin ja elokuvien tietoverkkovälitys tulee yksiselitteisesti tekijänoikeuden piiriin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot