Mainos
Mainos

Kirkkoneuvos kiittelee KKO:n päätöstä naispappiasiassa

Korkein oikeus antoi tänään päätöksensä naispapin syrjimistapauksesta Hyvinkäällä vuonna 2007. KKO katsoi, että miespapin kieltäytyminen työskentelystä naispapin kanssa oli syrjivää.

Kirkkoneuvos Risto Voipion mielestä päätös selkeyttää sitä tilannetta, mikä kirkolla on jo aiemminkin ollut tiedossa.

- Tämä linjaa hyvin sen käytännön, mitä piispainkokous on asiasta mieltä, Voipio sanoo.

Piispainkokous on Voipion mukaan antanut joitakin vuosia sitten ohjeistuksen, ettei työvuoroja voi järjestellä sen mukaan, että miespappi voisi väistää naispapin kanssa työskentelyn.

- Käytännössähän kaikkien tulee toimia tämän mukaan. Ristiriitatilanteissa kurinpitotoimet ovat varoitus tai tiukimmillaan viraltapano, Voipio selvittää.

Nykyään pappien sukupuolinen syrjiminen on Voipion mukaan vähenevä ilmiö. Ongelman pienuus johtuu esimerkiksi siitä, että pelisäännöt ovat koko ajan selkeämmät.

- Ongelma on muutenkin paljon pienempi verrattuna siihen, miten paljon siitä puhutaan. On silti hyvä, että puhutaan. Näin ongelma saadaan seurakunnista kokonaan pois.

Voipio ei itse edes pidä erottelusta nais- ja miespappien välillä.

- Pappisvirka on yhtä lailla avoin kaikille, oli kyseessä sitten mies tai nainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot