Mainos
Mainos

Kirkkonummella lisäpaikkoja riitti melkein kaikille

Sosiaalidemokraatit kahmaisivat nopeasti kasvavan Kirkkonummen väestökasvun tuomista kahdeksasta lisäpaikasta kolme. Keskusta onnistui lisäämään paikkalukuaan kahdella ja kokoomus, RKP ja vihreät saivat kukin yhden lisäpaikan. Kun lisäpaikkoja oli jaossa runsaasti, mikään ryhmä ei joutunut kärsimään suoranaisia tappioita.

Kokoomus säilyttää edelleen asemansa suurimpana ryhmänä 14 paikallaan. Demarien paikkasaalis oli 12, RKP:n 11, keskustan 5, vihreiden 6, vasemmistoliiton 2 ja kristillisdemokraattien 1. Eniten ääniä Kirkkonummella keräsi kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi ja kansanedustaja Raija Vahasalo. Molemmat edustavat kokoomusta ja saivat yli 600 ääntä.

Valtakunnallisesti tunnetuimpia nimiä Kirkkonummen kunnallispolitiikassa löytyy keskustan ryhmästä. Valtuustopaikat saivat värikkäiden vaiheiden jälkeen vakiintunut pariskunta puoluesihteeri Eero Lankia ja Marjut Frantsi sekä eduskuntaryhmän pääsihteeri Pekka Perttula ja hänen vaimonsa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Anna-Maija Penttilä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme