Mainos
Mainos

Kirkolla halua työllistää maahanmuuttajia

Kirkon organisaatiot ovat halukkaita työllistämään maahanmuuttajia, kertovat työ- ja elinkeinoministeriön laatiman tutkimuksen ennakkotiedot.

Valtaosalla kirkon piiriin kuuluvista työnantajista ei kuitenkaan ole kokemusta maahanmuuttajien työllistämisestä. Vain joka kymmenes kirkon organisaatiosta oli työllistänyt heitä viimeisten 12 kuukauden sisällä.

Kirkon piirissä kokemukset maahanmuuttajien työllistämisestä olivat pääsääntöisesti myönteisiä ja heidän koettiin tuoneen lisäarvoa työyhteisöön. Vastaajista lähes 70 prosenttia koki maahanmuuttajataustaisen työntekijän myös parantaneen työpaikan julkisuuskuvaa.

Kirkossa on vuosina 2007-2008 työskennellyt karkeasti arvioituna sata maahanmuuttajataustaista.

Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuksessa selvitetään kirkon roolia heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistäjänä. Maahanmuuttajien lisäksi tarkasteltavia ryhmiä ovat vajaakuntoiset ja vammaiset, pitkäaikaistyöttömät, mielenterveyskuntoutujat, ammattikouluttamattomat nuoret ja ikääntyneet.

Tutkimus julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme