Mainos
Mainos

Kirkolliskokouksen parisuhdekeskustelussa jyrkkiä näkemyseroja

Kirkolliskokous aloitti tänään samaa sukupuolta olevien parisuhdetta koskevien aloitteiden käsittelyn, joka jatkuu huomenna. Keskustelu paljasti, että näkemyserot parisuhdeasiassa ovat jyrkkiä.

- Kirkon on varattava riittävästi aikaa keskusteluun tästä aiheesta, ennen kuin voidaan löytää sellainen laaja yksimielisyys, jonka nojalla uusia ratkaisuja voidaan tehdä, piispa Ilkka Kantola sanoi.

Hänen johtamansa perustelakivaliokunta esittää molempia parisuhdelain johdosta tehtyjä aloitteita raukeamaan. Aloitteista äänestetään. Kielto toimia kirkon viranhaltijana tai työntekijänä ilmaisee, että kirkko sanoo ei samaa sukupuolta olevien parisuhteelle. Päätös siunaamiskaavojen laatimisesta ilmaisee, että kirkko sanoo kyllä samaa sukupuolta olevien parisuhteelle.

Valiokunnan mielestä kumman tahansa aloitteen toteuttaminen tässä vaiheessa johtaa vaikeuksiin. Mietinnössä valiokunta ei ole pyrkinyt häivyttämään ristiriitoja vaan nostamaan ne esille.

Parinkymmenen puheenvuoron keskustelussa eniten äänessä olivat parisuhteensa rekisteröineiden virkakiellon kannattajat. Kirkkoa varoitettiin mukautumasta ajan virtauksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot