Mainos
Mainos

Kirkolliskokous ei ole vielä valmis ottamaan kantaa homoliiton siunaamiseen

Kirkolliskokouksessa jätetään raukeamaan aloite, joka sulkisi kirkon henkilöstön ulkopuolelle ihmiset, jotka elävät rekisteröidyssä parisuhteessa.

Kirkolliskokous aikoo vielä jättää ratkaisematta kantansa homoparien suhteen siunaamiseen. Nelivuotiskautensa päättävä kirkolliskokous käsittelee tällä viikolla Turussa aloitetta, jolla esitetään samaa sukupuolta olevien liitolle kirkon siunausta. Kokous saa eteensä myös hengeltään täsmälleen päinvastaisen aloitteen. Lisää väriä kirkolliskokouksen keskusteluun tuo homoseksuaalipiispan valinta Yhdysvalloissa.

Näyttää vahvasti siltä, että tämä kirkolliskokous ei ota kantaa siihen, voitaisiinko samaa sukupuolta olevien parisuhde siunata kuten siviiliaviolitto siunataan. Mutta yhtä todennäköistä on, että raukeamaan jätetään aloite, joka sulkisi kirkon henkilöstön ulkopuolelle ne ihmiset, jotka elävät rekisteröidyssä parisuhteessa. Vaadittu riittävän suuri yksimielisyys on vielä kaukana.

-Koska on keskustelun perusteella, että tällaisella aloitteella ei ole riittävää enemmistöä, meidän pitää paljon perusteelllisemmin keskustella ennen kuin otetaan mahdollisesti lopullinen kanta, Turun piispa Ilkka Kantola sanoo.

Arkkipiispa Jukka Paarma korostaa, että kirkon laiva kääntyy hitaasti ja suuren yksimielisyyden vaatimus on kirkon piirissä erityisen voimakas. Homoseksuaalin piispan nimitys Yhdysvalloissa tuo väistämättä oman lisänsä myös suomalaiseen keskusteluun.

Joka kirkossa käydään keskusteluja, mutta missään kirkossa ole päästy selvään yksimielisyyteen. Ennen Yhdysvaltain piispan nimitystä kirkon sisällä keskusteltiin myös kansainvälisesti. Canteburyn johtaja kutsui kaikki 38 piispaa yhteiseen kokoukseen tästä asiasta pari viikkoa sitten. Yksimielisyyttä ei silti löytynyt.

-Minä olen sillä kannalla, että meidän tulee kirkossa löytää mahdollisimman yksimielinen suunta. Tämä asia tulee keskustella niin perusteellisesti ja myöskin mahdollisimman avoimesti, arkkipiispa Jukka Paarma sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme