Mainos
Mainos

Kirkolliskokous käsittelee tukea Porvoon kirkon korjaamiseen

Kokousedustajat tutustuvat myös apokryfikirjojen uusiin suomennoksiin sekä kirkon virkoja koskevien säännösten ajantasaistamiseen.

Turussa huomenna alkava luterilaisen kirkon kirkolliskokous käsittelee muun muassa ensi vuoden talousarviota. Piispa Erik Vikström ja piispa Eero Huovinen ovat tehneet aloitteen, jonka mukaan talousarvioon varattaisiin kaksi miljoonaa euroa Porvoon kirkon korjaamiseen.

Kokousedustajat tutustuvat myös apokryfikirjojen uusiin suomennoksiin. Apokryfikirjoiksi nimitetään tiettyjä juutalaisia ja varhaiskristillisiä kirjoituksia, joita kirkko ei ole tunnustanut osaksi Raamattua. Niitä on kuitenkin luettu paljon, ja niillä on ollut merkittävä vaikutus kristilliseen ja kulttuuriperinteeseen.

Tunnetuin suomalainen apokryfikirjojen siteeraaja lienee Aku Korhosen esittämä elokuvahahmo Lapatossu, joka usein lausui erilaisia elämänviisauksia vedoten Siirakkiin, eli Sirakin kirjaan.

Edellisen kerran apokryfikirjat on suomennettu vuoden 1938 virallisen raamatunkäännöksen yhteydessä. Ne ovat kuitenkin sisältyneet vain isoihin perheraamattuihin tai muihin erityispainoksiin. Nykyisin käytössä olevasta Raamatun suomennoksesta apokryfikirjat jätettiin kääntämättä kustannussyistä.

Professori Raija Sollamon johtama käännöskomitea aloitti työnsä vuonna 2001. Kokous antanee asiasta lausunnon käännöskomitealle.

Torstaihin jatkuvan kokouksen asialistalla on myös kirkon virkoja koskevien säännösten ajantasaistaminen. Uudistuksen tavoitteena on selkiyttää yhtenäistää viranhaltijoiden oikeudellista asemaa esimerkiksi irtisanomis- ja kurinpitoasioissa. Samalla myös seurakuntien velvoitteita työnantaja selkiytettäisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot