Mainos
Mainos

Kirkollisvero nousee 68 seurakunnassa

Kirkollisveron tuloveroprosentti nousee vuodenvaihteessa 68 evankelis-luterilaisessa seurakunnassa ja laskee neljässä. Edellisvuonna se nousi 35:ssä ja laski yhdeksässä seurakunnassa. Valtaosassa kirkon 586 seurakunnasta kirkollisveroprosentti säilyy ennallaan.

-Tuloveroprosenttia ovat nostaneet lähinnä sellaiset pienet seurakunnat, joissa se on tähän saakka ollut keskimääräistä matalampi, toteaa taloussuunnittelupäällikkö Jouko Ahtola Kirkkohallituksesta.

Seurakuntien taloustilanne on pitkälti rinnasteinen kuntien talouden kanssa. Poikkeuksena pienten seurakuntien listassa on Pori, jossa kirkollisvero nousee neljännesprosenttiyksikön.

Kirkollisvero vaihtelee eri seurakunnissa 1 prosentista 2,25 prosenttiin. Keskihinta on ensi vuonna 1,61. Matalin prosentti on pääkaupunkiseudun sekä Turun ja Kaarinan seurakunnissa, korkein pienessä Iniön seurakunnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot