Mainos
Mainos

Kirkollisvero nousee kymmenessä seurakuntataloudessa

Kymmenen seurakuntataloutta nostaa, mutta kahdeksan seurakuntataloutta laskee kirkollisveroprosenttiaan ensi vuonna.

Kymmenen seurakuntataloutta nostaa ja kahdeksan laskee kirkollisveroprosenttiaan ensi vuonna. Suurin osa Suomen yli 400 seurakunnasta pitää kuitenkin prosenttinsa ennallaan.

Väkiluvultaan suurimmat kirkollisveroa nostavat seurakunnat ovat Heinolan seurakuntayhtymä sekä Nastolan, Hollolan, Oulaisten ja Kemijärven seurakunnat.

Eniten prosenttia puolestaan nostetaan Hollolassa ja Konnevedellä, kummassakin 0,25 prosenttiyksikköä.

Jäsenmäärältään suurimmat veroa laskevat seurakunnat ovat Rovaniemi ja Nokia, kun taas isoin lasku veroprosentissa on Ahvenanmaan eteläisessä saaristoseurakunnassa (0,2 prosenttiyksikköä), joka muodostetaan vuodenvaihteessa yhdistämällä Föglön, Kökarin ja Sottungan seurakunnat.

Kirkollisvero laskee myös toisessa yhdistyvässä seurakunnassa, Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa.

Korkein veroprosentti ensi vuonna on Turun saaristossa sijaitsevassa Iniön seurakunnassa (2,25 prosenttia). Alimmat prosentit (1,00 prosenttia) taas ovat pääkaupunkiseudulla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten seurakuntayhtymissä sekä Varsinais-Suomessa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme