Mainos
Mainos

Kirkolta ei homosuhteiden virallistamiselle

Luterilainen kirkko vastustaa homojen parisuhteen virallistamista. Kirkkohallituksen lausunnossa oikeusministeriölle todetaan, että miehen ja naisen avioliiton rinnalle ei tule perustaa siihen rinnastettavia instituutioita. Lisäksi kirkko haluaa säilyttää perinteisellä avioliitolla erityisaseman siihen kuuluvine seremonioineen. Muutkin suhteet voidaan rekisteröidä vapaaehtoisen ilmoituksen perusteella.

Lausunnossa ei oteta kantaa homosuhteisiin sinänsä, vaan vain oikeusministeriön työryhmän esitykseen. Myös ortodoksinen ja katolinen kirkko haluavat säilyttää avioliiton erityisaseman ja vastustavat muiden suhteiden rinnastamista siihen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot