Mainos
Mainos

Kirkolta ulkomaanapua Etiopiaan ja Eritreaan

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 315 000 euroa hätäapua Etiopiaan ja Eritreaan. Hätäavulla halutaan auttaa alueen yli 15 miljoonaa ihmistä, jotka kärsivät pitkään jatkuneen kuivuuden aiheuttamasta nälästä ja janosta. Myös paljon karjaa on menehtynyt.

Etiopian maatalous ei ole vielä toipunut edellisen kuivuuskauden aiheuttamista vaurioista. Lisäksi satoa ovat heikentäneet raesateet ja tuhohyönteiset. Kirkon Ulkomaanavusta 215 000 euroa käytetään ruuan, siementen, työkalujen ja vuohien hankkimiseen. Apua annetaan erityisesti aliravituille lapsille, odottaville ja imettäville äideille sekä vanhuksille.

Eritreassa sateet ovat neljän viime vuoden olleet satunnaisia, ja vesivarastot ovat ehtymässä. Suuria määriä karjaa on kuollut ja myös ihmisiä on menehtynyt nälkään. Tilannetta pahentaa vuonna 2000 päättynyt rajasota, jonka seurauksena alueella elää kymmeniä tuhansia pakolaisia. Kirkon Ulkomaanapu käyttää 100 000 euroa ruoka-apuun, vesihuollon parantamiseen ja siitoseläinten hankkimiseen.

Etiopian ja Eritrean toistuviin nälkäongelmiin haetaan ratkaisua myös pitkäjänteisestä kehitysyhteistyöstä. Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppaneina Etiopiassa ja Eritreassa toimivat Luterilainen maailmanliitto ja paikalliset seurakunnat.

Kirkon Ulkomaanapu vetoaa lahjoittajiin Etiopian ja Eritrean nälkäänäkevien auttamiseksi. Keräystilit ovat Nordea 157230-500504 ja Sampo 800018-223340. Viestikohtaan merkintä Etiopia tai Eritrea.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot