Mainos
Mainos

Kirkon kassassa tikittää eläkepommi

Evankelisluterilaisen kirkon kassakirstussa tikittää eläkepommi. Paitsi että eläkkeelle jäävien määrä lisääntyy, myös jäsenkato vaikuttaa kirkon talouteen.

Tänä vuonna eläkkeiden maksuun kuluu runsaat 150 miljoonaa euroa. Menojen arvioidaan kasvavan 6-7 prosentin vuosivauhtia.

Viime kirkolliskokouksen hyväksymässä suunnitelmassa eläkkeiden rahoituksen turvaaminen on kirjattu lähivuosien erityiseksi haasteeksi. Aluksi aiotaan korottaa työnantajan eläkemaksua yhdellä prosenttiyksiköllä 28 prosenttiin.

Aikaisemmin kirkko ei myöskään rahastoinut varoja eläkkeiden maksamista varten, mutta 1990-luvulta lähtien eläkerahoja on kerätty kirkon keskusrahaston eläkerahastoon.

Rahastolla on varallisuutta yli 900 miljoonaa euroa, ja sen keskimääräinen vuosituotto on ollut 8,5 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot