Mainos
Mainos

Kirkon oppeja kyseenalaistavat papit kuohuttavat Oulussa

Kirkon oppien kyseenalaistaminen jakaa mielipiteitä evankelisluterilaisessa kirkossa. Neljä oululaispastoria järjesti keväällä keskusteluiltoja, joissa puhuttiin muun muassa siitä, onko Jumalaa olemassa ja pelastaako kaste.

Yksi iltojen järjestäjistä oli pastori Mikko Salmi. Salmen mielestä kirkon ei pidä ulkoistaa kyseenalaistamista vapaa-ajattelijoille. Salmi muistuttaa, että vain kymmenes seurakuntalaisista sitoutuu "räsäsmäisesti" kirkon oppiin juuri kuten kirkko opettaa.

Niin sanotut agnostikkoillat ovat keränneet paljon kritiikkiä kirkon sisältä. Osa papeista ajattelee, ettei kirkon perusoppeja tule kyseenalaistaa. Illoista tehtiin kolme kantelua Oulun tuomiokapituliin, joka tutkii tapausta ja tekee päätöksen keskiviikkona.

Agnostikot goes Päivi Räsänen

Salmea eivät rangaistukset pelota. Seuraava ajatus on jo virinnyt.

– Lomalla visioitiin, että pidettäisiin agnostikot goes Päivi Räsänen -ilta. Päivi Räsänen on sanonut, että on ihan ok olla homo, kun ei toteuta sitä. Meidän alaotsikko olisi, että on ihan ok olla päiviräsänen, kunhan ei toteuta sitä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot