Mainos
Mainos

Kirkon oppeja kyseenalaistavat papit kuohuttavat Oulussa

Kirkon oppien kyseenalaistaminen jakaa mielipiteitä evankelisluterilaisessa kirkossa. Neljä oululaispastoria järjesti keväällä keskusteluiltoja, joissa puhuttiin muun muassa siitä, onko Jumalaa olemassa ja pelastaako kaste.

Yksi iltojen järjestäjistä oli pastori Mikko Salmi. Salmen mielestä kirkon ei pidä ulkoistaa kyseenalaistamista vapaa-ajattelijoille. Salmi muistuttaa, että vain kymmenes seurakuntalaisista sitoutuu "räsäsmäisesti" kirkon oppiin juuri kuten kirkko opettaa.

Niin sanotut agnostikkoillat ovat keränneet paljon kritiikkiä kirkon sisältä. Osa papeista ajattelee, ettei kirkon perusoppeja tule kyseenalaistaa. Illoista tehtiin kolme kantelua Oulun tuomiokapituliin, joka tutkii tapausta ja tekee päätöksen keskiviikkona.

Agnostikot goes Päivi Räsänen

Salmea eivät rangaistukset pelota. Seuraava ajatus on jo virinnyt.

– Lomalla visioitiin, että pidettäisiin agnostikot goes Päivi Räsänen -ilta. Päivi Räsänen on sanonut, että on ihan ok olla homo, kun ei toteuta sitä. Meidän alaotsikko olisi, että on ihan ok olla päiviräsänen, kunhan ei toteuta sitä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme