Mainos
Mainos

Kirkon suojaama kurdinainen käännytettiin Suomesta

Iranin kurdi Naze Aghai on saanut kaksi kertaa kielteisen turvapaikkahakemuspäätöksen. Aghai hakeutui kirkon suojiin kesäkuun alussa saatuaan ensimmäisen kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Suomesta turvapaikkaa hakenut iranilainen kurdinainen Naze Aghai on käännytetty Suomesta. Ulkomaalaisviraston päätöksen mukaan Aghai ei saa tulla kahteen vuoteen Suomeen tai muuhun Schengen-alueen maahan.

Aghai aikoo valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Aghai on nyt saanut kahdesti kielteisen päätöksen turvapaikkahakemuksestaan.

Poliisi otti säilöön Turun Mikaelin seurakunnasta suojapaikan saaneen iranilaisen toissa viikolla Helsingissä.

Alunperin nainen oli jättänyt saapumatta Turun poliisin puhutteluun, joka koski maasta poistumista. Tämän takia hänet etsintäkuulutettiin ja otettiin säilöön sen jälkeen, kun hän oli käynyt turvapaikkaa koskevissa kuulusteluissa Ulkomaalaisvirastossa.

Aghai hakeutui kirkon suojiin kesäkuun alussa saatuaan ensimmäisen kielteisen turvapaikkapäätöksen. Sitä ennen hän oli piileskellyt Suomessa kolmisen kuukautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme