Mainos
Mainos

Kirkon tiedonvälityspalkinto Hans Paulille

Kirkon tiedonvälityspalkinto on tänä vuonna myönnetty valokuvaaja Hans Paulille. Palkinnon taustalla on Paulin pitkä valokuvaajan ura, jonka aikana hän on johdonmukaisesti pyrkinyt toteuttamaan sekä kuvallisessa että eettisessä mielessä korkeita tavoitteita.

Palkintolautakunnan mukaan Paul paneutuu aiheisiinsa myötäelävästi ja jättää tilaa katsojan omalle oivallukselle. Hänen Estonia-onnettomuuteen liittyvät kuvansa ovat esimerkki vastuullisesta ja ihmisiä kunnioittavasta kuvaustavasta.

Paul on usein tuonut esiin valokuvauksen eettisiä kysymyksiä, viimeksi prinsessa Dianan kuolemaan liittyneiden paparazzi-kuvaajien herättämän keskustelun yhteydessä. Hän on mm. kiinnittänyt huomiota siihen, miten uusien kuvankäsittelymenetelmien avulla on mahdollista luoda harhaanjohtavia kuvia.

Hans Paul on toiminut valokuvaajana yli 30 vuotta. Nykyisin hän työskentelee Hufvudstadsbladetissa. Kirkon tiedonvälityspalkinto on suuruudeltaan 12 000 markkaa. Arkkipiispa John Vikström ojensi palkinnon Hans Paulille tänään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme