Mainos
Mainos

Kirkon työnantajajärjestö uusiutuu

Kirkon työmarkkinalaitos jatkaa Kirkon sopimusvaltuuskunnan työtä.

Työmarkkinoille tulee vuoden alusta uuden niminen työnantajajärjestö, kun Kirkon työmarkkinalaitos aloittaa toimintansa. Samalla sen edeltäjä, vuonna 1975 perustettu Kirkon sopimusvaltuuskunta päättää toimintansa. Kirkon työmarkkinalaitos toimii Suomen luterilaisen kirkon, seurakuntien ja seurakuntayhtymien edunvalvojana työmarkkina-asioissa. Työmarkkinoilla se edustaa kirkon noin 450:tä itsenäistä työnantajayksikköä. Niissä työskentelee runsaat 21 000 viranhaltijaa ja työntekijää.

Kirkon työnantajaviranomainen on yksi tulopoliittisen sopimuksen allekirjoittajaosapuolista. Kirkon työmarkkinalaitoksessa päätösvaltaa käyttää valtuuskunta. Kirkolliskokous valitsee sen neljän vuoden toimikaudeksi. Valtuuskuntaan kuuluu 11 jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot