Mainos
Mainos

Kirkon uusi verkkopalvelu innosti eroamaan kirkosta

Seurakuntien perustama Eroakirkosta.info -verkkopalvelu on lisännyt kirkosta eroamista vapaa-ajattelijoiden Eroakirkosta.f i-palvelussa.

Tampereen seurakuntayhtymä julkisti seurakuntien oman palvelunsa maanantaina. Sivuston tarkoituksena on saada eroamista suunnittelevat harkitsemaan päätöstään.

Julkisuus hyödytti myös vapaa-ajattelijoiden sivustoa, jonka eroamisluvut olivat alkuviikolla kaksin-kolminkertaiset vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Maanantaina 417 ihmistä erosi kirkosta vapaa-ajattelijoiden palvelun kautta ja tiistaina 254. Petri Karisma vapaa-ajattelijoiden Eroakirkosta.fi -palvelusta arvioi, että ajankohdan normaalina maanantaina olisi tapahtunut noin 130 eroa ja tiistaina noin 120.

Seurakuntien palvelussa ei tiedetä, kuinka moni erosi kirkosta alkuviikolla uuden palvelun kautta. Internetin keskustelupalstoilla jotkut yksittäiset henkilöt ovat kertoneet käyttäneensä uutta eropalvelua.

Seurakuntien tarjoama eroamistapa on maistraatin sähköinen eroamislomake. Kirkosta eroamiseen ei kuitenkaan välttämättä tarvita edes lomaketta, sillä pelkkä sähköpostilla maistraattiin tehty ilmoitus riittää.

Väestörekisterikeskuksella ei ollut tänään tietoa kirkosta eroamisen kokonaisluvuista alkuviikolla. Valtaosa koko maan eroista on viime vuosina tapahtunut vapaa-ajattelijoiden palvelun kautta.

Seurakuntien oman sivuston kautta voi myös liittyä kirkkoon tai pyytää lisätietoja. Palvelusta vastaavan Ilkka Kalmanlehdon mukaan yhteystietolomakkeen on täyttänyt parikymmentä henkilöä.

Sivuilla käytiin tiuhaan

Ilkka Kalmanlehdon mukaan seurakuntien palvelussa kävi maanantaina noin 100 000 kävijää ja tiistainakin yli 20 000 kävijää.

Kilpailijan tulo markkinoille toi lisää kävijöitä myös vapaa-ajattelijoiden palveluun. Maanantaina kävijöitä oli noin 10 000, mikä on nelinkertainen määrä normaaliin verrattuna.

Sivustojen käyttämissä tilastointitavoissa saattaa olla eroja. Vapaa-ajattelijoiden palvelu kertoo kävijätilastojen perustuvan vierailijoiden internet-osoitteisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme