Mainos
Mainos

Kirkosta eroaminen lisääntynyt

Toisaalta kirkkoon liittyneiden henkilöiden määrä oli viime vuonna selvässä nousussa.

Kirkosta eronneiden määrä on edelleen nousussa Suomessa. Väestörekisterikeskuksen ennakkotietojen mukaan päättyneenä vuonna kirkosta erosi runsaat 33 000 henkilöä, mikä on 2,4 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

-Mitään dramaattista muutosta edeltävään vuoteen verrattuna ei ole tapahtunut, vaikka luvut ovat edelleen korkealla. Valtaosa kirkosta eronneista on edelleen nuoria aikuisia, Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja, dosentti Kimmo Kääriäinen sanoo.

Toisaalta kirkkoon liittyneiden henkilöiden määrä oli selvässä nousussa. Kirkkoon liittyi vajaat 11 000 henkeä, mikä on lähes 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2005.

Helsingin seurakuntayhtymässä oli eniten sekä kirkosta eronneita että kirkkoon liittyneitä. Suurista seurakunnista ja seurakuntayhtymistä kirkosta eroaminen lisääntyi eniten Porvoossa, Jyväskylässä, Hyvinkäällä ja Turussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme