Mainos
Mainos

Kirpeä alkuviikko edessä - sää kuitenkin lauhtuu pian

Ensi viikolla pakkanen kiristyy koko maassa. Kirpeä pakkassää hellittää kuitenkin jo loppuviikosta.

Maanantain vastaisena yönä sää kylmenee pohjoisesta alkaen. Keski- ja Pohjois-Suomessa pakkasta on 15-25 astetta. Etelä-Suomessa pakkasta on tulevana yönä noin 10 astetta.

Maanantaina päivällä sää on suuressa osassa maata selkeä. Pohjoisessa pakkanen kiristyy päivällä paikoin jopa lähelle -30 astetta selkeillä alueilla, muuten pohjoisessa on noin -20 astetta. Etelä-Suomessa pakkasta on 10-15 astetta.

– Pakkanen tuntuu etelärannikolla ja idässä erityisen hyytävältä kylmän tuulen vuoksi, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas sanoo.

Tiistain vastainen yö on kylmä, pohjoisessa ja Pohjanmaalla pakkasta voi olla yli 30 astetta.

– Tiistai on selvästi viikon kylmin päivä, etelässäkin pakkanen kiristyy 10-15 asteeseen. Keski-Suomessa pakkasta on yli 20 astetta.

Pureva pakkassää jää vain hetkelliseksi, sillä keskiviikon jälkeen sää lauhtuu voimakkaasti koko maassa. 

– Etelässä ja lännessä päästään loppuviikosta plussan puolelle, pohjoisessakin pakkanen heikkenee, Mäntykannas kertoo.

Jäät vielä monin paikoin heikkoja

Vaikka pakkasta on reilusti, ei jäille kannata vielä mennä varsinkaan eteläisemmässä Suomessa.

Etelä- ja Keski-Suomen järvistä suurin osa sai jääpeitteen vasta jouluviikolla, selviää Suomen ympäristökeskuksen nettisivuilta. Päijänne ja Näsijärvi jäätyivät vuodenvaihteessa. Lapin järvien jäänpaksuus oli vuoden päättyessä 40-55 senttiä. 

– Lämpötilan vaihtelut ovat etenkin Etelä- ja Keski-Suomessa haurastuttaneet jääpeitettä, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas huomauttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme