Mainos
Mainos

Kisakylän läheltä löytyi räjähde

Yleisurheilun MM-kisojen kisakylän läheisyydestä löytynyt sodanaikainen räjähde on kuljetettu pois paikalta.

Espoon Otaniemesssä sijaitsevalta rakennustyömaalta on löytynyt sodanaikainen räjähde. Aivan MM-kisakylän tuntumassa olevalta tontilta löytynyt 75 millimetrinen it-kranaatti tuli esiin kaivuutöiden yhteydessä.

Räjähdelöytö sotki osittain myös kisaväen ohjelmaa, kun kymmeniä urheilijoita, toimitsijoita ja muuta kisakylän alueella ollutta väkeä jouduttiin evakuoimaan alueelta. Poliisin mukaan siirto-operaatiosta ei kuitenkaan aiheutunut missään vaiheessa vaaraa sivullisille.

Viranomaiset saivat tiedon Otakujalta löytyneestä räjähteestä kello 13.30 iltapäivällä. Puolustusvoimat kutsuttiin pikaisesti siirtämään räjähde paikalta, ja rakennustyömaata ympäröivä piha-alue eristettiin noin 40 metrin alueelta. Myös osa aidatusta kisakylästä jouduttiin eristämään ja ihmiset siirrettiin alueelta turvaan.

Puolustusvoimien räjähde-eksperttien lisäksi it-kranaatin löytöpaikalla oli poliisin ja pelastuslaitoksen asiantuntijoita.

Liikennesulku aiheutti jonon

Myös liikenne jouduttiin katkaisemaan löytöpaikan liepeillä muutamaksi tunniksi. Otaniemenkatu oli suljettuna muutaman kymmenen metrin matkalta molemmin puolin Otakujan risteystä. Liikennesulku aiheutti hetkeksi noin kymmenen auton ja ainakin kolmen linja-auton suman.

Tilanteen laukeamista odotteli myös muutama kymmenen jalankulkijaa, joista osa oli kisakylän asukkaita ja osa kisaorganisaation jäseniä.

Siirto-operaatio oli kokonaisuudessaan ohi kello 17:ään mennessä, jolloin viranomaiset antoivat tilanne ohi -tiedotuksen. Liikennesulku purettiin, autot ja ihmiset pääsivät liikkumaan vapaasti ja myös kisakylän toiminta palasi normaaliksi.

Otaniemen alueelta ei tiettävästi ole löydetty aiemmin sodanaikaisia räjähteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme