Mainos
Mainos

Kisayleisö sai niskaansa 1,5 miljoonaa litraa vettä

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kisaviikko oli kokonaisuudessaan viisi kertaa sateisempi kuin keskimäärin vastaavaan aikaan.

MM-kisaviikko oli poikkeuksellisen sateinen myös tilastojen valossa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Olympiastadionille satoi päivä- ja iltakilpailujen aikana yhteensä 38 millimetriä eli noin 1,5 miljoonaa litraa vettä.

Kaksi kolmasosaa tästä tuli taivaalta tiistaina 9. elokuuta, jolloin kisat jouduttiin keskeyttämään rajuilman vuoksi. Vettä kertyi kuuden tunnin aikana kaikkiaan 26 millimetriä, josta suurin osa satoi vain 20 minuuttia kestäneen kuuron aikana. Päivän mittaan Helsingissä ja sen lähikunnissa laskettiin noin 500 salamaa. Tämäntyyppisiä rankkasateita sattuu Suomessa keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

Seuraavaksi sateisimmat hetket osuivat kisojen avajaispäivälle sekä keskiviikkoon 10. elokuuta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kisaviikko oli kokonaisuudessaan viisi kertaa sateisempi kuin keskimäärin vastaavaan aikaan. Helsingin Kaisaniemen mittauspisteellä vettä kertyi viikon aikana 95 millimetriä. Elokuun toisella viikolla on satanut viimeksi yhtä paljon 45 vuotta sitten.

Kilpailujen alkupäivinä lämpötila pysytteli iltaisinkin 20 asteessa huolimatta siitä, että taivas oli enimmäkseen pilvessä. Sadekuurot kuitenkin viilensivät säätä keskimäärin viiden asteen verran ja seuraavien iltakilpailujen aikana sää oli kolea. Loppuviikosta lämpötilat nousivat jälleen hieman.

Säätä tarkkailtiin tihennetysti kisaviikon aikana Ilmatieteen laitoksen ja Vaisalan Testbed-projektin vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme