Mainos
Mainos

Kissapetoja yhä enemmän Suomen metsissä

Suomessa on selvästi aiempaa enemmän ilveksiä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi, että ilveskanta on kaksinkertaistunut viiden vuoden aikana. Kun vuonna 2006 ilveksiä arvioitiin olevan noin 1200 yksilöä, on arvio nyt yli 2500 yksilöä.

Ilveksen metsästystä kohdennetaan nyt ilvesten tiheimmille esiintymisalueille, kertoo Suomen riistakeskus. Lisäksi poikkeuslupia myönnetään etenkin asutuksen läheisyydessä liikkuvien yksilöiden saalistukseen. Pyynnillä halutaan myös vahvistaa metsäpeurakantaa, minkä vuoksi poikkeuslupia kohdennetaan Kainuun ja Suomenselän metsäpeura-alueille.

Poikkeuslupien määrä saa tänä vuonna olla 440 yksilöä. Ensi vaiheessa lupia myönnetään 375. Luvat myönnetään kahdessa vaiheessa, jotta pyynti saadaan kohdistettua etenkin ongelmia aiheuttaviin ilveksiin.

Havainnot asutuksen lähellä liikkuvista ilveksistä voi ilmoittaa paikallisille metsästäjille.

Ilveksiä liikkuu myös Etelä-Suomen metsissä. Viime perjantaina nälkäinen ilvesperhe tappoi kolme lammasta Saukonnoron tilan aitauksessa Espoon Nuuksiossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme