Mainos
Mainos

Kissapetoja yhä enemmän Suomen metsissä

Suomessa on selvästi aiempaa enemmän ilveksiä. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi, että ilveskanta on kaksinkertaistunut viiden vuoden aikana. Kun vuonna 2006 ilveksiä arvioitiin olevan noin 1200 yksilöä, on arvio nyt yli 2500 yksilöä.

Ilveksen metsästystä kohdennetaan nyt ilvesten tiheimmille esiintymisalueille, kertoo Suomen riistakeskus. Lisäksi poikkeuslupia myönnetään etenkin asutuksen läheisyydessä liikkuvien yksilöiden saalistukseen. Pyynnillä halutaan myös vahvistaa metsäpeurakantaa, minkä vuoksi poikkeuslupia kohdennetaan Kainuun ja Suomenselän metsäpeura-alueille.

Poikkeuslupien määrä saa tänä vuonna olla 440 yksilöä. Ensi vaiheessa lupia myönnetään 375. Luvat myönnetään kahdessa vaiheessa, jotta pyynti saadaan kohdistettua etenkin ongelmia aiheuttaviin ilveksiin.

Havainnot asutuksen lähellä liikkuvista ilveksistä voi ilmoittaa paikallisille metsästäjille.

Ilveksiä liikkuu myös Etelä-Suomen metsissä. Viime perjantaina nälkäinen ilvesperhe tappoi kolme lammasta Saukonnoron tilan aitauksessa Espoon Nuuksiossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot