Mainos
Mainos

Kiteeläisten YOKO-suksien ennakkomyynti ylitti odotukset

Kiteen suksitehtaassa valmistetaan taas suksia: uusien suomalaisten YOKO-suksien valmistus käynnistyi tällä viikolla.

Suksien ennakkomyynti on ylittänyt odotukset, sillä kaupan on käynyt jo 20 000 suksiparia. YOKO-suksia valmistavan suksitehdas KSF:n tavoitteena on kahden seuraavan vuoden aikana saavuttaa 25 prosentin markkinaosuus Suomen hiihtovälinekaupasta.

Ensimmäiset sukset tulevat kauppoihin myyntiin syksyllä.

– YOKO on selkeästi tervetullut hiihtovälinemarkkinoille. Samalla suomalaisen suksivalmistuksen perinteet ja osaaminen säilyvät Kiteellä, kertoo KSF Sportin toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi.

YOKO on ennestään tuttu merkki kilpahiihtäjille ja pyöräilijöille muun muassa hiihtokäsineiden ja -sauvojen valmistajana.

–Siirtyminen suksiin oli luontevaa. Lisäksi käymme parhaillaan neuvotteluja, että siirtäisimme osan YOKOn urheilutekstiilien valmistuksesta Kiinasta Kiteelle hyödyntäen entisen Marimekon tehtaan työntekijöiden ammattitaitoa, sanoo YOKOn toimitusjohtaja Jani Gustafsson.

Yritys käy parhaillaan myös neuvotteluja välinesponsoroinnista kotimaisten ja kansainvälisten huippuhiihtäjien kansa.

Kiteen suksitehdas työllistää 30 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme