Mainos
Mainos

Kittilän korjattu lentoasema valmiina jouluturistien vastaanottoon

Uusi terminaali on osoittanut jo tarpeellisuutensa. Lentoasemien kautta on tulossa n.100.000 jouluvierasta Lappiin.

Viime heinäkuussa tulipalon vaurioittama Kittilän lentoasema on korjattu ja valmis vastaanottamaan tulevan jouluruuhkan täysillä valmiuksilla. Lentoaseman palossa tuhoutui täysin yli 2000 nelimetriä asemarakennuksen tiloja.

Tuhoutuneen osan tilalle on nyt rakennettu väliaikaiset tilat.Mm. passintarkastus toimii uudessa vasta avatussa terminaalissa,joka on jo osoittanut tarpeellisuutensa.

-Se oli todella hyvässä testissä, koska ensimmäiseksi sieltä tuli läpi kaikki mailmancupin matkustajat ja siinä yhteydessä suksia hirveä määrä ja suuria paketteja. Pääsimme todella testaamaan sen kunnolla ja kyllä täytyy sanoa, että tuhosta huolimatta olosuhteet ovat siltä osin paremmat kuin viime vuoden joulukuussa, toteaa Kittilän lentoaseman päällikkö Kari Tohmo.

2000 neliömetrin terminaali antaa jatkossakin enemmän tilaa matkustajille. Tänä jouluna Kittilän kentälle saapuu yhteensä n 170 tilauslentoa eri puolilta eurooppaa, muun liikenteen lisäksi. Tohmon mukaan lentoaseman kapasiteetti kyllä riittää.

-Tiukin päivä on joulukuussa, 23 lentoa samana päivänä, joista neljätoista seisoo tuossa koko päivän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot