Mainos
Mainos

Kittilässä odotetaan tulvahuippua huomenna

Suomen ympäristökeskus laskee vedenkorkeuden jäävän kuitenkin pari metriä alemmaksi kuin viime kevään suurtulvien aikaan.

Kittilään ennustetaan tulvahuippua huomiseksi. Suomen ympäristökeskuksen mukaan vedenkorkeus jää kuitenkin odotettua pienemmäksi eikä se todennäköisesti yllä vahinkorajalle. Vedenkorkeuden ennustetaan myös jäävän noin kaksi metriä viime kevään huipputulvaa alemmaksi.

Ounasjoen jäät ovat jo irronneet.

- Tilanne Kittilässä on ihan rauhallinen. Vedenkorkeus nousee varmasti maanantaina, mutta ei paljon, sanoo rakennuspäällikkö Kauko Haikola Lapin ympäristökeskuksesta.

Haikolan mukaan vedenkorkeus on ollut Kittilässä jo viidettä päivää melkein samalla korkeudella. Yläperän lumet eivät tulleetkaan niin äkkiä kuin ennustettiin ja täten pahoilta tulvilta vältyttiin.

Ivalojoen tulvahuippu on jo saavutettu. Muonionjoessa jäät ovat pääosin lähteneet, ja tulvahuippua odotellaan tiistaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme