Mainos
Mainos

Kiuru: Digi-arvonlisäveroa laskettava

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) mielestä digitaalisten palvelujen arvonlisäverokantoja on laskettava tai Eurooppa jää jälkeen muita suuria maanosia.

Kiuru sanoo, että printti- ja digitaalisen median verotuksessa on merkittävää epätasapainoa.

- Jos digitaalisia verokantoja ei pystytä laskemaan edes suhteessa printtimediaan, niin jää hyvin hankala kilpailutilanne tulevaisuutta ajatellen, ja digitaalinen puoli ei pääse kehittymään, sanoo Kiuru MTV Uutisille.

Paperilehden tilauksessa arvonlisävero on 10 prosenttia, mutta digilehdellä 24 prosenttia. EU tulkitsee digitilauksen palveluksi eikä tuotteeksi, ja siksi alempi veroprosentti ei ole sallittu. Digi-alv:n laskemisen puolesta ovat puhuneet aiemmin muun muassa keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Sampsa Kataja.

Kiuru uskoo, että EU:ssa voisi löytyä asialle ymmärrystä varsinkin, kun Jyrki Katainen ja virolainen Andrus Ansip ovat komission varapuheenjohtajina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme