Mainos
Mainos

Kivääriyhdistys antoi kokoomukselle ja perussuomalaisille nettinäkyvyyttä ennen vaaleja

Kansallinen Kivääriyhdistys NRA kertoo tukeneensa monia kansanedustajaehdokkaita eduskuntavaaleissa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Runo Kurko sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että aselaki muutti eduskuntavaalit.

– Tuimme muun muassa kokoomusta ja perussuomalaisia, keskustaa emme. Huomasimme, että perussuomalaiset ottivat nämä asiat vakavasti. Ja se oli syy, miksi katsoimmekin, että on saatava aikaan muutos, Kurko sanoo.

Kurko tarkentaa MTV3:n verkkouutisille, että yhdistys ei tukenut puolueita rahallisesti, vaan antamalla näkyvyyttä yhdistyksen omilla nettisivuilla.

"Metsästäjien perusoikeuksia loukataan"

Kiistelty aselaki astuu voimaan 13.kesäkuuta. Kivääriyhdistyksen mielestä aselakiin on nyt tehtävä tarkastuksia. Kurkon mukaan laissa loukataan metsästäjien perusoikeuksia.

– Meillä on Suomessa 115 000 kansalaista, jotka omistavat noin 28 prosenttia kaikista maa-alueista Suomessa. Näillä ihmisillä on oikeus käyttää vapaasti omia maitaan. Ase-oikeus syntyy metsästysoikeuden ja maanomistusoikeuden kautta.

Kurkon mukaan perusoikeustarkastelua ei tehty perustuslakivaliokunnassa lainkaan.

Kurkon mielestä aseiden määrän kasvu ei suurenna rikoksen riskiä.

– Aseita on aina ollut rikollisilla ja rikolliset saavat ne aseet. Pitää muistaa, että rikoksissa, mitä maailmalla tapahtuu, on lähes aina kyseessä luvaton amupuma-ase, Kurko sanoo.

Katso Kansallisen Kivääriyhdistys NRA:n puheenjohtajan Runo Kurkon haastattelu: (Huomenta Suomi 12.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme