Mainos
Mainos

Kiviniemi ei aio keskustan pelastajaksi presidentinvaaleissa

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei ole aikeissa ryhtyä ehdolle keskustan presidenttiehdokkaaksi.

Kiviniemi sanoo, että hän on vastannut ehdokaskyselyihin vuoden ajan kieltävästi. Hän muistuttaa, että sanomalehti Ilkan keskustan piirijohtajille heinäkuussa tekemässä kyselyssä kärjessä olivat muut.

– Voi sanoa, että kaikki muut nimet paitsi minä. Analyysini siitä, että kisassa etsitään nimenomaan ei-päivänpolitiikassa olevaa ehdokasta, on vahvistunut. Minulta on kysytty tätä viimeisen vuoden aikana, ja vastaukseni on ollut ei. Se ei ole muuttunut.

Keskustan piirijohtajien ykkössuosikki presidenttiehdokkaaksi oli europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

SDP:n Paavo Lipposen eilinen ilmoitus lähteä mukaan presidenttikisaan vahvistaa Kiviniemen mukaan käsitystä siitä, että presidentinvaalit ovat vanhempien valtiomiesten ja -naisten show. Paineet ehdokkuudesta kohdistuvat myös keskustassa kokeneempaan kaartiin, joka on päivänpolitiikan ulkopuolella.

Ehdokasarveluissa mukana ollut kansanedustaja Seppo Kääriäinen sanoo kertovansa päätöksensä ehdokkuudesta viikon sisällä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme